Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2010 15:56 - Internet Explorer 9 и грешката на Майкрософт
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1778 Коментари: 1 Гласове:
1



Преди три дни излезе бетата на най-новият Майкрософтски браузър - IE9. Все още недовършен, но все пак красив и минималистичен на външен вид, водещият браузър впечатлява и с други неща...

Е, много яко интро, нали? :D Аз по принцип не съм фен на Екплоръра...поне след 2002-ра, но както и да е, всички знаем, че IE невинаги е бил най-добрият браузър...добре, "айде, направо си беше зле - бавен и бъгав, както всичко Майкрософтско.

Този път обаче, нещо в мене бе докоснато, дълбоко при това. Девятката е изключително семпла! Не се бъзикам! :D Има малко бутони, които да ни "пречат", докато браузваме. M$ са решили да последват Гугъл като са интегрирали полето за търсене с адресната лента - досущ като Хром. Табовете вече не са под гореспоменатата лента, а до нея, на мястото на търсещата. Всичките тези досади, които се намираха отдясно при Осмицата (говоря за настройките, фаворитите и т.н.) са вече само три. И - любимата ми част - цветовото групиране на табовете. Прекрасна екстра в арсенала.

Трябва да спомена, че новият браузър може да се внедри в операционната система като ви позволява да извеждате уебсайтове в лентата със задачите, подобно на отделни програми, за бързо и удобно стартиране. Също така при въпросото "внедряване", Експлорърът приема цвета на уебсайта (виж картинките).

Като цяло IE е станал по-бърз, по-удобен, по-цветен, съмпъл, ползва по-малко ресурси и повечето там простотии, за които можете да се сетите. Има обаче един минус - няма поддръжка за XP. Само Виста или Седем. Грешка на Майкрософт? Не мисля. Време е ЕксПи да почива в мир; Ако искате ново, ползвайте Седем. За Виста изобщо няма да говоря.

imageimage

image

image



Тагове:   Internet,   Windows,   Explorer,   Microsoft,


Гласувай:
1



1. анонимен - ie9
21.09.2010 23:47
Инсталирах IE9 но нещо не се погажда с NOD32. След известно време NOD32 изчезва от лентата за задачи при часовника. При сваляне от торентите долу на страницата излиза лента която подканя да се свалят файловете в някъкъв собствен прозорец на IE9, същата лента излиза отдолу на прозореца когато се отвори браузера и най нахално предлага бразузера да стане начална страница, номерата на Майкрософт нямат край. Иначе браузера работи по бързо от IE8 . След като го инсталирах не можах да намеря опция за деинсталирането.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 648848
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!