Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 16:15 - Относно теорията за разпределен Интернет
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1160 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.11.2014 16:22


 Дейвид Шинг представи едно виждане преди известно време (за което всички го мразят. И не само за него, но този човек е невероятен) за това как предстои онлайн общностите да се разделят локално на териториални меш-мрежи. Или как самата Мрежа ще бъде разделена на локални окръзи.

Моята теория по въпроса е...представям си как се намираш в селище/окръг/област/страна, включваш се в сателитна/4-джи/другояче мрежа и всички услуги, които днес познаваме, са създадени от и за даденото разделение. Магазините, видеосайтовете и социалните мрежи биха били центрирани само в рамките на меш-мрежата и съдържанието би било много по-прозрачно, свободно, достъпно и сигурно. Може би по-малко анонимно - но пък това би била идеята.

Въпреки че моето искрено виждане е меш-мрежа на квартално или градско ниво, един свят, в който Интернет е разделен, вместо глобален - на най-ниско ниво, би бил утопичен от гледна точка на управление и свобода, мисля. Може да греша, но пък никоя Агенция не би посегнала (или не би могла) на децентрализирани меш-мрежи.

Какво целя? Достъп на глобално ниво, но фокус върху локалното, "племенно" равнище на Интернет за по-интимен, целенасочен достъп. Почти в рамките на виждането на Шинг.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 648877
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!