Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2015 19:38 - Patreon е безбожно красиво
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
0



 Видяхме Kickstarter, видяхме indiegogo, Bandcamp и всички останали услуги, които казват "Не, няма нужда да ползваш Амазон или iTunes, за да продаваш еди-кое си твое производство," но еднократният краудсорсинг не върши чудеса за дълги периоди от време. Дори не върши добра работа. Нищо не върши за хора, които, да кажем, имат нужда от пари продължително. Преди време единственият начин да захранваш произведението ти бяха даренията. Но и те не са сигурен доход. Какво всъщност е сигурен доход? Това няма значение в момента - дефинициите са широки.

Та говорим си за творци - художници в частност. Как един уебкомик(с) може да продължи съществуването си, като художникът трябва да се храни? Въпростият бива наложен да работи, което яде от времето му за творене - както и с музикантите, впрочем.
Как феновете могат да помогнат на тези свои идоли; свои патрони?

Patreon е доста ново творение, което се издига, благодарение на venture capital, разбира се, целта на което е да помогне именно на тази група хора да продължават да правят своите фенове щастливи. То не е просто система за дарения или еднократен краудсорсинг. Всеки патреон селектира определен брой пари, които би бил склонен да дава месечно, за да се наслади на своите идоли (или фиксирана сума за страница от комикс, или за изделие и пр.).

Тоест...ако ти имаш уебкомик; ти имаш много фенове и тези фенове са искрени и верни и биха давали пари за твоите творби, те вече могат да ти помогнат - да виждат повече и повече от своите кумири. Те могат да ти осигурят мечтаната ти работа, като ти би получавал пари всеки месец от тях. Това е първо по рода си (или поне първото широко осиновено) творение.

Бих искал да кажа, че в никакъв случай не съм афилииран с Патреон и не му правя реклама, но съм адски сигурен, че идеята ме трогна; наистина брилянтна.
Няма да лъжа, че си мисля колко приятно би било мои фенове да заплащат доброволно определена сума за всяка моя публикация, но това е релм на фантазията - поне в момента.

image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 649105
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!