Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2015 13:33 - DVR-ите Ви са мръсни
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1384 Коментари: 0 Гласове:
0



 Каминг суун - антивирус за MIPS процесори.

Култовата новина, която научих на PlovdivConf - биткойн миньори вървят на DVR-и, рутери, камери и всичко с MIPS архитектура и интернет.

Невероятно колко много значат неопределен брой нископроизводителни устройства, когато всяко едно от тях посещава определен IRC канал и прави каквото му кажеш. Определено не е толкова забавно, колкото да имаш ботнет, но доходоносно въпреки всичко. Тихо и неусезаемо, също.

Това, върху което разсъждавахме, бяха страничните ефекти, които DVR-ът би имал. Другото е, че вивакомските уреди също биха били уязвими към такъв хак. 

На какво се базира хакът? Default паролите на дивиарите не се сменят. Сменят се невероатно рядко. С услуги като индексаторът за Internet of Things (търачка за устройства, включени в мрежи) вероятността да намерите уязвим дивиар е висока. Веднъж открили IP-то на един смарт уред, е върос на техника да флашнете фърмуера с бот. Старанието е нужно, за да не се усети потребителят, но колко е вероятно един да се замисли, че тъпият му дивиар/рутер бива атакуван от хакер точно в този момент с цел...миниране на криптовалути?

Истината е, че след антивирусните решения за Андроид усещам софтуер за умни устройства. Само си представете Касперски за рутери.


Тагове:   хакер,   вирус,   malware,   рутер,   DVR,   Bitcoin,   биткойн,   miner,   mips,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 647620
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!