Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2015 09:40 - Точка рф
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
0



 Скоро след приятната изненада на топ-левел домейн .wtf, почнах да се интересувам от цените за суфикси като .guru; .design; .xxx и прочие, всеки от които започва от поне $20.

Ненужно е да се споменава колко приятно би изглеждал един web.design сайт (намек, намек), но колко ли по-приятно би било да притежаваш "фонотека.бг" или "панталон.бг"?

Нима твоят интернет-магазин не би звучал по-добре в ушите на клиента, ако той трябва да изпише чисто кирилизиран домейн с чисто патриотичен български суфикс?

Руските ни приятели са много по-патреоди от нас, изглежда, тъй като общият брой регистрирани домейни със суфикс ".рф" (а ся де) е 839515 спрямо 2014та.
Ръфъ. Като рафинерия или РосФарм. Не, Руската Федерация си има собствен суфикс и така и трябва.

Кирилизираните домейни могат да съществуват както на .ru суфикс, така и на .eu и няколко други, но не. След като е неприятно да имаме сайтове като "Mashini.py" (пе-игрек), братушките настояват за Ръфъ суфикс през 2010та и IDNA им го дават.

Няколко думи за .wtf: искам такъв. Още няколко думи за .ninja, .social, .lawyer, .rip, .rehab и .democrat:
между $20 и $80 кинта ще Ви струва такъв домейн за една година, въпреки че, съвсем неиронично, .rich удря тавана с $2975 годишна такса. Окей? Да, ако си богат, може да си купиш богат домейн на богат суфикс. http://richie.rich

image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 647581
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!