Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 12:01 - uTorrent ревю с малко закъснение.
Автор: nw2l Категория: Забавление   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
0



Торенти - кой не ги знае, кой не ги ползва! Най-удобния начин за сваляне на филми, игри, музика и т.н. Защо се предпочитат пред мрежите за споделяне от типа на KaZaa? Мой личен отговор: По-висока скорост, по-голяма надежност и най-важното - никакви сървъри! За да сваляте торенти, ви трябва торент клиент. Има огромен избор между такива програми, но най-добрата (лично мнение) е µTorrent (по-често срещан като uTorrent).

Защо ви е необходим досаден клиент с "безгранични" функции, включая интегриран уеб-браузър, чат клиенти и други такива глупости, които само харчат РАМ памет, ако приемем, че програмата работи нон-стоп?
С юТорент имате бързо сваляне на торенти, като можете да махате и слагате лимити на връзките, които би могло да увеличи вашата скорост на сваляне и качване, както и интегрирана търсачка, която рядко използвам, и RSS четец. Всички тези критични услуги, нужни за самата функция на един торент клиент, присъстват и това не влияе на компютъра ви!

Програмата харчи около 4mb РАМ памет в стендбай състояние, за разлика от Vuze, напрмер, която изпозлва около 20 меги при същите условия. Сега, това си е направо абсурдно малко.

Напоследък започнаха по-чести ъпдейти на програмата, най-вече заради съвместимостта й с Windows 7. До преди две седмици имаше един доста гаден бъг с отварянето на папката, в която се сваля торента, но той е вече в историята.

uTorrent може да бъде свален от официалната страница или сайтове от трето лице като Kaldata, например. Той е абсолютно безплатен! Единствения проблем е, че предлага неща, които ме дразнят особено много - туулбари. Тъй като преди време uTorrent бе закупен от BitTorent Inc., сега негов спонсор е Ask.com, което задължава производителя да предлага смяна на началната страница + туулбар.
Вие, обаче, можете да откажете. Това, че производителят има задължения, не значи, че и вие ги имате.

image


Официална страница
Директен линк



Тагове:   малко,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 647873
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!