Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 14:16 - getLantern, цензура и Google Account(s)
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1433 Коментари: 0 Гласове:
0



 С помощта на военните, Tor ще се разрастне, ще придобие нова функционалност, ще удвои метода си за криптиране и ще стане по-яка. Чукче. Искаме як Тор...въпреки че винаги ми е звучало гнусно. "По-як лук" - също.

Regardless, днес попаднах на една услуга, наречена Lantern, която се бори с цензурата, очевидно. Идеята й е да изгради Р2Р-мрежа като Тор, при която всеки, ползващ софтуера, може да се ползва от други хора като ноуд. Нищо ново. Защо спря да ме интригува след прекрасния интро клип?

Лантърн върви на Java. Фейл пойнт едно - джава не е сигурна.
Лантърн инсталира самичък Google Chrome. WUT? Защо, по дяволите, парче отводна вода такова! Кой ти позволи тихомълком да ми качваш Хром?
Лантърн ползва Google Account. Why? Защото така можел да те свърже с приятелите ти, ако си в цензурирана страна...

-.-

Ами ако си в цензурирана държава, в която няма Гугъл, как, за бога...няма значение. Загубих интерес, още когато ми качи самичка Хром. Край на монолога, мислех, че ще Ви е интересен.


За Гугъл акаунтите. Тук имам интересно мнение. Въпреки че са безкрайно полезни за синхринизиране между машини, Гугъл акаунтите са върха на сладоледа. Не можеш да знаеш кой къде ти е сложил синхронизетата и какво се случва с тях. Да можеш да ги криптираш със собствена парола, различна от гугълската ти, но те така или иначе се съхраняват в гугълския облак. Не мога да знам к"во става с тях там.

Наистина искам да чуя още мнения за тези акаунти и, въпреки че ползвам такъв, страдам от параноя. Едно е ясно - софтуер, който се опитва да те защити в Интернет, не може и не бива да ползва или да иска да ползва гугълски акаунт. Нередно е. В разрив с идеята и мотивите на самата дейност е.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 649075
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!