Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 22:29 - Google+ ... ?? ... $$ ... !! Ревю.
Автор: nw2l Категория: Технологии   
Прочетен: 1826 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2011 22:51


Достатъчно дълго Фейсбук имаше възможността да царува над кибер населението на света! Достатъчно синини, достатъчно тагове и достатъчно оплювания по чат системата! Револ-- ~Да де, сещате се. Все с такива думи мрънка Гугъл в главата на обикновения потребител, имащ Фейсбук.


"Плюсът" далеч не е първият опит на Гугъл да завземе позицията на Крал на Социалните Мрежи. Помня как преди няколко години гледахме една двучасова демонстрация на Google Wave - типично техен стил. Разработчиците говореха за това как обновяване в реално време е много готино, футуристично и като цяло извънземно, естествено, измислено от тях. Ами, да, гледах това с интерес, имах покана, изпробвах го и знаете ли какво? Умря. "Вълната" просто умря. Спряха разработка, защото нямаше интерес. Тогава Twitter тамън правеше детските си стъпки, а Туитър беше нещо съвсем оригинално - веднага хвана всички. No Will 2 Live още има Туитър, за Бога! :D

Но, след като установяват, че една армия може да бъде сгромена от двама-трима пехотинци, Гугъл отново се захвана с разработката на "следващото голямо нещо".

Мина доста време, откакто се дочуха слуховете за социална мрежа на Гугъл и, ако трябва да бъда искрен, наистина се надявах името й да не е свързано с Гугъл, но уви...
Anyway, ще се фокусираме върху завършеният проект Google Plus...


1. КАК ДА ПОРАСНЕШ БЪРЗО!
  Вторият опит на гигантът Гугъл е значим поради простата причина, че Гугъл накрая започна да се учи. Започна да гледа в чуждата паничка, опитвайки се да подобри вече съществуваща функционалност, вместо да добавя нова. Този подход ми допада доста повече от иновациите на Уейв и, честно казано, набира повече фенове.
Втората причина за бързото набиране на потребители (това не го отричам) е любопитството. Дали пък няма пак да се изложат? Epic fail time? Ами, според мен, не този път. :)
 
2. КРЪГЪТ НА ДОВЕРИЕТО
 
Напомня ми на сцена от един филм, ама т"ва няма значение. Та за въпросните "подобрения". Пределно ясно е, че една социална мрежа трябва да има функционалността на списъка с приятели - това е една от основните цели и това я различава от...един обикновен сайт за запознанства (Няма да споменавам никой (тези, в които влизат мама и тати)). Но приятелите във Фейсбук могат да достигнат абсурдни стойности, а ако наистина използвате профила си за връзка с тях, това става трудно и неудобно. Затова Гугъл се завръща в основите на тази система, променяйки коренно начинът й на организация.
Гледайте на кръговете като на аквариуми с различни риби - едните ядат един вид ядене, другите пък са грозни, а третите са пластмасови...
Можете да споделяте своите постове както "Обществени", сиреч всички ви четат, така и специфично към някой(и) от кръговете. По този начин организацията на информацията ви става много по-лесно.
Да кажем, че Б. Бор., който няма нищо общо с персоната, за която се досещате, си направи G+ акаунт, но не иска да чете това, което пишат милионите му приятели, те обаче, от своя страна, искат да знаят всичко за него, за жената му, за колата му, за банята му и пр. Тези хора са т.нар. "последователи". Тогава въпросната личност просто ще слага всеки нов "приятел" в кръговете на последователите. Но съпругата на Б. Бор. също има G+ и иска да споделя снимки със съпруга си. Тогава Б. Бор. ще добави жена си към специално направен за нея кръг като така той ще може да чете това, което тя пише и обратно... ...а последователите си остават на заден план...  
3. ИМПЛАНТИ

Готиното на Гугъл е, че имат толкова много приложения...приложения, които вършат работа на много хора. Още по-хубавото при "Плюс"-а е, че винаги имате достъп до него от всяко едно Гугъл приложение. Винаги можете да споделите това, което правите в света на Гугъл само чрез натискането на едно копче...и, естествено, писане на няколко предвождащи думички.
Звучи готино, нали? Сякаш ходиш на работа с беседката на гръб. Ами има още - от скоро имаш възможността - ти, четящ този пост, да имаш Гугъл Плюс навсякъде в Интернет пространството, винаги чакащ отгоре на страницата, винаги гладен за думи, за изречения. Т"ва вече прилича на футболен мач, в който играчите са ходещи беседки.
ЛЮСПИ ОТ СЕМКИ НАВСЯКЪДЕ! :D


Най-общо това са нововъведенията в Гугъл Плюс, изключая услугата за качване на снимки, която е невероятно ... действаща, услугата за коментиране на снимки, Ш*БАНИЯТ +1 БУТОН!

Дали той ще замени "Like"-а? Дали вече ще си даваме +1 на снимките и на изразите, водейки до един безкрайно голям математичен израз?! Кой ще го смята!
Аз не обичам +1 бутонът, макат че го има в момента над този пост.

Дали ще го кликнете или не си е ваш проблем. :) imageimage  



Тагове:   футбол,   google,   Plus,   review,   Network,   Social,   беседа,   чат,   плюс,   Facebook,   football,   Ревю,   гугъл,   g,   1,   stickers,   circles,   chat,   г,


Гласувай:
0



1. анонимен - Лееека Поправка.
17.07.2011 22:43
Поправката ми е: G+ не е втори опит на Google и Wave не е първи. Къде забрави Buzz, Orkut?
цитирай
2. nw2l - Re:
17.07.2011 22:50
Бъз имаше за цел да се интегрира в GMail, не се брои.
За Orkut не съм чувал, но мерси иначе. :)
цитирай
3. анонимен - Re: Re:
18.07.2011 22:21
Идеята на buzz беше да стане миш-маш стендалоун, конкурент на Twitter, имплементиращ в себе си функциите на Latitude и други неизпълнени... ...неща.
цитирай
4. nw2l - Тройно Re:
18.07.2011 22:35
Обаче нищо не се получи... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nw2l
Категория: Технологии
Прочетен: 649769
Постинги: 263
Коментари: 240
Гласове: 195
Спечели и ти от своя блог!